Lehetséges megváltoztatni a kutya nevét?

A válasz egyszerű: Igen! A kutya név megváltoztatása néhány esetben nagyon is fontos. Szerencsére, ameddig egy kutya tudja, hogy a gazdája minden jónak a forrása, akkor mindegy, hogy mikén szólítja, lényeg, hogy érezze a hovatartozást.

Ebben a cikkünkben összefoglaltunk néhány információt a kutya nevek megváltoztatásáról.

Átnevezés

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a kutya nevének megváltoztatása nem okoz lelki sérülést vagy traumát a kutyának. Nem számít a kutyusunk életkora, és számukra nem is igazán lényeges a nevük. Ha bántalmazott négylábúról beszélünk, akkor egyenesen javasolt a névváltoztatás. Ez segít tudatni, hogy új élet kezdődött és szerető otthonban van.

Tanítás

Ha elhatároztuk, hogy új nevet adunk, akkor fontos, hogy naponta sokszor ismételjük a kutya nevet. Ha a kutyánk ránk néz az új név hallatán, dicsérjük meg, ezáltal tudatosul benne, hogy új neve van és ezentúl erre a névre kell hallgatnia.

Idő

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mennyi időbe telik, míg a négylábú megtanulja az új nevét? Ezt leginkább ahhoz lehet kötni, hogy mennyit foglalkozunk a kutyánkkal. Minél többet vagyunk vele, játszunk, tanítjuk őt és gyakran ismételgetjük az új nevet, akkor a tanulás időszaka is csökken. Mindösszesen elég néhány nap.

Nem hallgat rá

Néha hallhatunk panaszkodni kutyatulajdonosokat, hogy a kutya nem hallgat a nevére. Ennek több oka is lehet! A figyelme teljesen el van terelve és nem is érdekli, hogy szólítják, vagy egyszerűen fél és nem is akar közeledni, ha a nevét hallja. Szerencsére ezen könnyedén lehet változtatni, mindösszesen fokozatos képzés és sok törődés szükséges.