kutyák

Ételek, amiket soha nem adjunk kutyának

Azok az ételek, amiket az emberek fogyasztanak, nem minden esetben egészségesek a kutyáknak. Javasolt tisztában lenni azzal, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyeket semmiképpen se adjunk a házikedvencünknek.

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk 6 ennivalót, amit ne osszunk meg a kutyával.

Ezt a 6 ételt semmiképp se adjuk a kutyáknak

Csokoládé: A csokoládé tartalmaz teobromin anyagot, ami rettentően káros és mérgező a kutya számára. A csoki százalékától függ a teobromin anyag mennyisége, minél keserűbb, annál több van ebből az anyagból benne és annál károsabb a kutyának.

Házi kedvenceinknek lassabb az anyagcseréje, tehát a teobromin hosszabb ideig van jelen a szervezetben és idővel mérgezővé válik. Gondoljunk csak bele, egy pici testű kutya esetében, mindössze 50g csokoládé is elég a tragédiához.

Maradék csontok: Sokszor gondolhatjuk, hogy a nagy családi vacsoránál megmaradt csontokat összegyűjthetjük és a kutya majd nagyon fog neki örülni. Sajnos ez egy nagy tévedés.

A kisebb csontok képesek megakadni a kis kedvenceink torkán vagy átszúrhatja a gyomrukat. Ezek a főtt vagy sült csontokra vonatkozik. A nyers csontokat nyugodt szívvel adhatjuk nekik.

Hagyma: Semmilyen körülmények között ne adjunk hagymát a kutyának. Kénvegyületeket tartalmaz a hagyma, ami hatással van a hemoglobinra, tehát a szervezetben nehezedik az oxigén szállítása.

Ilyenkor a kutyánál hasfájás, hasmenés és légszomj jelentkezik, továbbá a vizeletük színe is sötétebb lesz a megszokottnál.

Dió: Az ember számára egészséges és javasolt is naponta fogyasztani, ezzel szemben a kutyáknak kínszenvedést okozhat. A dióban lévő zsírsavak emésztési gondokat okozhat kis kedvenceinknek.

Szerecsendió: A szerecsendió hatással van a vércukorszintre. Csökkenti azt, így reszketést, hasmentés és hányást okoz a kutya szervezetében.

Gomba: Minden gombafajtát tartsunk meg magunknak. A kutyák tányérjára ez a zöldség ne kerüljön még véletlenül se. A gombák bizony toxinokat tartalmaznak, amik a kutyáknak hasmenést, máj és veseelégtelenséget és hányást okozhat.