3 jel, amiből az e-cigaretta meghibásodására gyanakodhat

Az utóbbi években egyre jobban terjed az elektromos cigaretták népszerűsége, mely nem véletlen. Ennek az elsődleges oka abban van, hogy sokan kezdik felismerni azt az egyszerű tényt, hogy az e-cigi mekkora segítséget nyújt a dohányzásról való leszokáshoz.

Kutatások bizonyítják, hogy az elektormos cigaretta kevésbé káros, kevésbé terheli meg a szervezetet, mint a dohányzás, hiszen az e-cigiben nincs kátrány, nincs káros anyag kibocsátás, illetve dohánymentes folyadékok is kaphatók a piacon.

A gyártók folyamatosan egyre újabb és újabb fejlesztésekkel állnak elő az e-cigaretták gyártása során, követve a felhasználók igényeit, tökéletesítik a készülékeket.

Amikor a felhasználók átállnak a dohányzásról az elektromos cigaretta használatára, gyakran az alábbi jelenségekkel találják szemben magukat:

1. Csökkentett dohánytartalom

Aki nagyon erős dohányos volt, és hirtelen e-cigit kezd ez szívni, előfordulhat, hogy meglepődve fogja tapasztalni, hogy az e-cigi nem olyan intenzív dohánytartalmú, mint amihez szokva volt. Ennek általában az az oka, hogy magasabb a nikotintoleranciája, mint az átlagnak, ezért nikotinban dúsabb folyadékkal kell kezdenie, majd azt fokozatosan csökkentenie, hogy könnyebb legyen az átállás.

2. Szivárog a folyadék

Ha az elektromos cigarettát megfogva úgy érzi, hogy ragad a készülék, ragad a keze, akkor ez annak a jele, hogy a folyadéktartó szivárog. A tartályok erős, ütésálló anyagból készülnek, ennek ellenére előfordulhat, hogy mikrorepedés keletkezik rajta, ami már elegendő ahhoz, hogy megkezdődjön a szivárgás.

Esetleg az is okozhatja ezt a problémát, hogy nem megfelelően lett összecsavarva a készülék a töltést követően, nem sikerült megfelelően rögzíteni a nosmoke e-liquid tartályt..

3. Égett íz, kevés gőz

Talán ez az a probléma, amit az első helyen kellene említeni, gyakorisága miatt. Gyakori, de a legkönnyebben orvosolható. Ha az e-cigarettánk szívása közben égett ízt érzünk, akkor ez annak a jele, hogy cserélni kell a porlasztót. A komolyabb porlasztók folyamatos használat mellett is 1-2 hónapig üzemképesek, azonban nem megfelelő használat mellett akár két perc alatt is leéghetnek.